Bedrijfs profiel

Home concepts is importeur en agent voor verschillende Italiaanse labels. Merken die gericht zijn op de keuken, badkamer en living.

De oprichting van het agentschap gaat terug naar 2001 waarin wij als eerste Agent voor het Italiaans-Zwitserse merk MGS verantwoordelijk werden voor de Nederlandse markt. Een kranenfabrikant dat als eerste merk massief staal als basis materiaal actief aanbod. Kranen bedoelt voor de keukenspecialisten, de liefhebber, degene met oog voor kwaliteit en details. Niet eenvoudig aangezien men alleen chroom kende en het keukenlandschap beheerst werd door de grote merken.

Geloof, vernieuwing en doorzettingsvermogen hebben het merk gebracht waar het nu staat en hebben ons inzicht gegeven in onze visie. Wij hebben ons dan ook in de loop der jaren gespecialiseerd in het introduceren van relatief minder bekende merken, Italiaanse merken.  Italië is sinds jaar en dag het land bij uitstek waar ontwerp en gevoel voor vorm de rest van de wereld inspireert. Naast de hieruit voortvloeiende presentatie en uitstraling is het bij de selectie ook belangrijk dat de kwaliteit en afwerking van de producten zodanig is dat er onderscheid gecreëerd wordt door bijvoorbeeld techniek en materialen.

Natuurlijk was het niet altijd goud, echter heeft dat wel geresulteerd in een gebalanceerde en stabiele portefeuille die op het moment bestaat uit de volgende merken: De onderscheidende massief stalen kranen van MGS voor zowel keuken- als badkamer; Modulnova een van oorsprong keukenmerk maar uitgebreid met zowel badkamer- als living toepassingen.

Modulnova is meester in het ontwerpen van warm minimalisme met toepassing van prachtige materialen. Daarnaast is AeT Italia een welkome aanvulling. Een Italiaans familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een volwassen producent van wasbakken en mini wasbakken van keramiek en onderscheidt zich inmiddels in kwaliteit, innovatie en ontwerp.

Verder hebben we met Mussi een mooi familiebedrijf uit de bekende Brianza regio voor banken, bedden etc. De spoelbakken van Steeltime wordt door een selecte groep ontwerpers toegepast. Home concepts hoopt met deze merken mensen te inspireren en te laten zien dat details, techniek en materialen zodanig belangrijk zijn om extra’s en eigen identiteit in een ruimte te kunnen creëren.

Ontwerp - Passie - Techniek

Kantoor Home Concepts:
Sterkenburg 14
1187DG Amstelveen
The Netherlands
T: +31 (0)20 6142605
info@homeconcepts.nl